Boken

I september 2020 släpptes boken ”Vi bryter tystnaden” där 12 våldsutsatta kvinnor och deras anhöriga berättar om deras upplevelser av våld och eftervåld. I boken beskriver även Pia Eklund, initiativtagare till #VIBRYTERTYSTNADEN och Insamlingsstiftelsen Respira de olika våldsformerna, vad som händer när man lämnar och vad som kan göras för att stoppa våldsspiralen. Psykolog Eva Rusz som bland annat skrivit böckerna ”Är du gift med en psykopat” och ”Relationspsykopater” skriver ett kapitel om förövarna.

Målet med boken är att nå ut till fler med våra erfarenheter och bidra till den förändring som behöver ske. Det gäller såväl privatpersoner som yrkesverksamma som möter de utsatta kvinnorna och barnen i sitt arbete inom tex socialtjänsten, skolan, BUP och rättsväsendet.

I samband med boksläppet deltog Pia Eklund och advokat Rebecca Lagh i TV4s ”Nyhetsmorgon Lördag”, se klippet här: Han går från drömprins till monster 

Beställ boken på AdlibrisAkademibokhandeln eller Bokus till dig eller någon som behöver lära sig mer för att få ökad förståelse för de som utsätts och förhoppningsvis se igenom förövarnas spel.

Boken Vi bryter tystnaden
Boken ”VI BRYTER TYSTNADEN”

Så här säger några som läst boken:

”Jag fick er bok igår och fann ljus i att bara få läsa första sidan … jag upplever att kampen är ett krig och att i det här landet har det inte funnit krig i många år men dolda krig pågår varje dag när man kämpar för sin frihet och egna barnens…//tack för att ni finns.”

”Läser just nu din nya bok, har bara läst ett kapitel men herregud! Tänk att andra har råkat ut för samma sak som jag levt med i 10 år (…)Din bok är så bra för att vi utsatta ska inse att vi inte är den dåliga partnern. Tack av hela mitt hjärta.”

”Har just sträckläst boken. Läser just nu socionomprogrammet och längtar till den dag jag kan arbeta för och med alla dessa utsatta kvinnor”