PAS teorin – ett verktyg som tystar våldsutsatta kvinnor och barn

Insamlingsstiftelsen Respira

Föreningen Pappabarns debattartikel om PAS 

Den 2 januari publicerade föreningen Pappabarns ordförande Matts Hertsberg en debattartikel i Aftonbladet: barn ska inte tvingas välja en av föräldrarna som upprörde många våldsutsatta kvinnor som lämnat våldsamma relationer för att kunna skydda sina barn men som istället blivit anklagade för PAS av sin förövare.

Detta är ett klassiskt grepp av män som anklagas för våld och övergrepp precis på samma sätt som skaparen av teorin, den numera avlidne Psykiatern Richard Gardner, gjorde. Han förespråkade att när ett barn eller barnets mor anklagade fadern för våld eller övergrepp så skulle pappan tilldelas enskild vårdnad. Man vill ju tro att man 2 decennier och tusentals utsatta barn senare ska ha sett igenom det här, inte minst med tanke på att anfadern av teorin uttalade sig positivt om pedofili och kallade kvinnor som anklagade sina barns pappa för övergrepp för ”hysteriska”.

Konsekvensen av PAS-teorins framfart…

Visa originalinlägg 1 157 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s