Utdrag ur Susanne Hydéns bok: ”Det som ingen ser”

”I praktiken är efterlevnaden av alla hans regler omöjlig. Följaktligen märks snart mina avsteg från Patriks rigida regelverk. Vilket ger honom vatten på sin kvarn, då han anser att jag inte är varken tillräckligt sträng eller uthållig. Utan snarare obstinat eftersom jag ju enligt de listor han kan kontroll-läsa verkar tycka att barnen sköter sig väl därhemma. Han är ju ändå far i huset och vet att barnen egentligen är olydiga hela tiden.
Jag saboterar hans viktiga regler och faller familjen ner i en stökig avgrund är det enbart mitt fel.

I efterhand kan jag inte minnas varken tidpunkt, plats eller utlösande faktor då smiskandet börjar i nanny-andan. Plötsligt finns det bara där, som en ovälkommen gäst som tagit sig in och bosatt sig mitt i huset och som jag saknar förmåga att avhysa.
Gabriella är givetvis den första av flickorna som hamnar i Patriks knä med byxorna neddragna och får stryk samtidigt som jag står fullkomligt lam- slagen intill. Rejäla daskar så hon blir röd och flammig på den bara rumpan. Slutligen faller hon i en hjärtskärande gråt.

Mina protester är meningslösa eftersom Patrik nu har en idealisk lösning som både knäcker Gabriellas vanliga motståndskraft. Och gör henne rädd, foglig och gråtande.
Jag står bredvid som en idiot och vet inte hur jag ska gripa in. Perfekt. ”

78768301_2526488200768521_5590763645077291008_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s