Första julen som skild – eftervåldet

Detta blir första riktiga julen som skild, då vi fortfarande bodde ihop och firade jul ihop förra året. Skilde mig huvudsakligen för att han varit våldsam och elak mot det yngsta barnet.

Jag träffade en ny man kort därefter. Svartsjukedrama, stalkning, misshandel, hot, nedlagda förundersökningar, soc-utredningar har kantat året. Även ledsna barn, där den yngsta inte trivts med varannan vecka utan hellre önskat endast varannan helg hos pappa. Tidigare i höst vägrade yngsta att åka till sin pappa då han inte kände sig trygg där. Han kan inte förlåta allt hans pappa gjort mot honom under åren. Pappa har heller aldrig bett barnet om förlåtelse.

Jag tog kontakt med familjerätten men han vägrar samarbetssamtal, säger att han inte har något att göra med mig(?) Han har inte pratat med mig sedan oktober, trots att vi har delad vårdnad om våra två barn. Låter barnen vara budbärare. Han har blockerat mig för samtal, sms och mail. Han skyller allt på mig, då jag träffade en ny man. Tror att jag lämnade honom för den nya mannen, men det är helt fel. Via en person på familjerätten kunde vi ändå komma till en tillfällig lösning där yngsta barnet är två dagar längre hos mig. Äldsta har fortsatt med varannan vecka.

På min födelsedag var det hans vecka. Barnen ville gärna komma till mig efter skolan och fika. Pappan vägrade detta med argumentet att de skulle bli så trötta av bussresan. Barnen försökte säga att det inte var något problem för dem men han vägrade.

Nu är det hans vecka på julen och vi har inte kunnat kommunicera någonting runt den alls, då jag är blockerad osv. Via barnen har jag alltså fått ställa frågan om de kan få vara hos mig en stund på julafton. Vi bor cirka 20 min ifrån varandra med bil, jag har erbjudit mig att hämta och lämna. De har inga planer med någon släkt eller så.

Nu smsar äldsta barnet att de inte får komma till mig för pappan tycker det blir för mycket åkande för barnen. Barnen som aldrig firat jul utan sin mamma och vill träffa oss båda. Pappan hälsar att jag kan få komma dit med någon julklapp och typ säga hej (i dörröppningen då).

Är så ledsen för detta. Han bryr sig bara om att hämnas på mig och ser inte till barnens bästa, anser jag. Hade det varit min jul och barnen uttryckt att de ville träffa sin pappa på julafton hade jag aldrig stått i vägen för det. Trots all skit han utsatt mig och barnen för under åren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s