Julminnen – mitt ex hatade julen

Mitt ex hatade julen. Orsaken var att han aldrig under sin uppväxt fått det han önskat sig i julklapp… Exemplet han flera gånger drog upp var en modellbil av fel årsmodell… Han berättade att han brukade slå sönder sina julklappar.

Följden var att vi inte kunde fira en vanlig jul. För mig spelade det inte så stor roll, men det var svårt att göra nåt fint för mina barn. Vi fick hålla till i deras rum, tysta och försöka göra det mysigt medan han låste in sig i vardagsrummet och spelade musik på högsta volym, eller låg och sov och inte fick bli störd av ljud. En gång fick han ett utbrott för att jag inte köpt någon julklapp till honom – fastän han uttryckligen sagt att jag inte fick göra det.

Jag sa att, visst kan jag köpa nåt om han sa vad han ville ha. Men då menade han att det inte skulle vara värt nåt om jag inte avstod från att köpa nåt till barnen… Han ville inte vara på ”samma nivå” som dem, han ville vara viktigare…

Sista julen innan jag lämnade honom flydde jag med barnen till vänner. Han skickade hotfulla och elaka sms hela kvällen, jag var så stressad att jag inte kunde äta. Till slut skrev jag att jag inte tänkte komma hem. Då ringde han och grät och lovade att bli snäll. Det höll två dagar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s