”Charlottes” nyårsminne – sabotage och totalkaos

Julens händelser avlöstes av en förfärlig nyårsafton. Enligt en ”överenskommelse” dagen innan (på socialtjänsten) så hade vi tillgång till huset varannan dag. Barnen var med den som var i huset. Nyårsafton var min dag i huset och alltså även med barnen. Livet var totalkaos och det var bara 5 dagar sedan han hade tagit med sig barnen och vägrat låta mig träffa dem i flera dagar, detta trots att den yngste fortfarande ammade. Jag fick inte ens prata med dem i telefon. Hans mamma höll dem inomhus och tänkte minsann inte öppna för mig. Jag ville därför egentligen bara vara med dem i lugn och ro på nyår, men jag var så rädd att han skulle dyka upp. Därför bjöd jag in mina föräldrar den kvällen. Vi var tillsammans men jag mådde extremt dåligt och deras närvaro kunde inte lugna mig eller hjälpa mig.

Jag minns att menyn bestod av spagetti och köttfärssås med lite rödvin till, jag orkade precis att överleva, inget mer. Det var en hemsk kväll från början till slut. Så skulle mamma och pappa åka hem och det var dags att gå och lägga oss. Jag öppnade min garderob för att ta fram ett nattlinne och fick se vad han hade gjort! Alla mina kläder där var sönderrivna eller bortplockade. Det var helt tomt på hyllorna! Jag öppnade fler skåp och lådor och det var likadant överallt, han hade rensat och slängt bort mina saker. Till och med mina toalettartiklar hade han slängt bort. Det som fick mig att totalt tappa fattningen var när jag vände på min gitarr och såg att han trampat rakt in i den, den var totalförstörd. Han visste att jag spelade och sjöng jämt ihop med våra små pojkar och att de älskade det.

Jag rusade i panik in till grannarna. Allt rann ur mig där precis vid tolvslaget. De hade gäster som också fick höra hela situationen. Jag berättade även om hur han lurat mig på alla pengar, att hans mamma hade ”köpt” hans aktiebolag som ägde vår stora fastighet med en stor villa och ett stor hyreshus, flera miljoner kronor som han blåst mig på. Grannarna avslutade allt firande omedelbart. De följde med mig och barnen in i huset. Mannen genomsökte HANS dator för att försöka hitta spår efter de olagliga finanser som min man hade sysslat med. Han dolde noga sina spår innan han avslutade. Han hittade ingenting, allt var raderat. Kvinnan bäddade åt sig i mitt rum och sov med mig och barnen den natten för att jag skulle slippa vara så rädd att han skulle komma hem. Att få dessa människors hjälp denna kväll och natt var något helt otroligt för mig. Vi pratade aldrig om det efteråt, men det de gjorde för mig var enormt!

Bara någon dag efteråt fick jag tillgång till en liten lägenhet och kunde fly. Jag fick lämna utan någon som helst delning av våra ekonomiska tillgångar. Hans mamma hjälpte honom att sätta skräck i mig. De påstod att de hade fixat papper på massor av skulder som han skulle ha till henne. Om jag skulle hävda min rätt att få dela allt (eftersom vi var gifta) skulle de se till att det fanns fler skulder än tillgångar i vårt gemensamma bo. Några veckor efter att skilsmässan var klar ringde han och meddelade hur mycket han hade blåst mig på.

De två familjer som fick höra min berättelse den kvällen har jag stött på i många sammanhang sedan dess, som en myndighetsperson, både som tjänsteman och politiker. Ingen av dem har med ett ord kommenterat händelsen eller låtit min panik och frustration den kvällen påverka deras syn på vilken person jag EGENTLIGEN är. TACK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s