Nyårsminne med O – tapetsering och raseriutbrott

Det var nyårsafton för fem år sedan. Vi höll på att rusta barnens rum. Det skulle bli nya tapeter och lite nya möbler. Det var alltid så att när vi renoverade så skulle O bestämma och jag fick skäll så fort någonting blev fel. Målade O fel berodde det på att jag stressat O.

Det var alltså nyår. Vi hade bara fototapeten kvar att göra i dotterns rum. O ville absolut att vi skulle bli färdiga trots att det var eftermiddag och nyårsafton. Han var sur och irriterad. O hade börjat dricka öl och var lite småberusad. Vi började sätta upp tapeten. Det blev inte helt rakt. O började skrika och skälla på mig om att jag var helt värdelös på att hålla rakt.

Dottern blev ledsen och rädd över att hennes pappa blev så arg på mig. Hon ringde till sin storasyster som hade flyttat hemifrån för att det var jobbigt. Men när pappan upptäckte att dottern ringt sin syster och dessutom gråtit blev han ännu argare. Dottern fick en sådan utskällning att hon blev så rädd att hon kissade på sig. Pappan förbjöd dottern att ringa sin syster och berätta att pappa var arg på mamma.

Det blev en hemsk nyårsafton. Jag försökte som vanligt göra allt för att O skulle bli på bra humör. Fick till en ok nyårsmiddag. Fast stämningen vid middagen var rädsla för att O skulle få ett nytt utbrott. Jag och barnen satt tysta och åt. Några dagar efteråt frågade barnen mig om vi skulle fira nyår nästa år. De upplevde att den här nyårsaftonen blev förstörd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s